Alışveriş, eskisi gibi herhangi bir mağazadan veyahut yüz yüze yapılmaktan çıkmış; teknolojinin gelişmesiyle birçok sektör değiştiği gibi alışveriş sektörü de büyük oranda değişmiştir. Kişi artık herhangi bir zahmete katlanmadan evinde, otobüste, kafede bir arkadaşını beklerken teknolojik cihazlarla tek tıkla alışveriş yapabilmektedir. Bu değişim, sektördeki firmaların çalışma prensiplerine değiştirmiştir. Artık alışverişin büyük çoğunluğu internet üzerinden yapılmaktadır. Sektördeki firmalar da bu gelişime göre önlem almaya çalışmaktadırlar.
Yurtdışı Alışverişi
İnternet sayesinde kişiler ve kurumlar, sadece Türkiye’deki değil aynı zamanda dünyadaki alışveriş sitelerini de incelemektedirler. Bir ürünün ülkemizdeki fiyatıyla yurt dışındaki fiyatın farklı olması; bazı ürünlerin yurt dışında daha uyguna satılması kullanıcıları yurt dışı alışverişe yönlendirmektedir. Bazı yurtdışı bazlı sitelerin kargoları da bedavaya veyahut ucuza çekmesi, kullanıcıları da etkilemektedir.
Yurtdışı Alışveriş Güvenilir Mi?
Yurtdışındaki herhangi bir siteden alışveriş yaparken bu soru çoğu insanın kafasında bir soru işareti olarak kalmaktadır. “Ürünü aldım ancak ya göndermezlerse?” , “Gelen ürünün içinden başka bir şey çıkarsa” gibi insanı tedirgin eden sorular için aslında yasal olarak belirli bir çözüm yoktur. Bir satış sitesinin güvenilir olup olmadığındaki en büyük husus “sitenin kendi deposundan” satış yapmasıdır. Genel olarak kendi deposundan hizmet veren yurtdışı kaynaklı siteler, alışveriş yapanlar için daha güvenli bir seçenek olmaktadır. Ayrıca uzun süredir hizmet veren sitelerde alışveriş yapanlar için oldukça güvenilir bir seçenek olacaktır.
Yurtdışı Siteleri Hakkındaki Şikayetler
Alışveriş yaptığınız veyahut yapacağız siteler için bir yerde okuduğunuz şikayeti iki farklı şekilde test edebilirsiniz: birincisi, okuduğunuz şikayetten kaç tane olup olmadığı, ikincisi de sitenin şikayetlere dönüş ve çözüm üretme şekilleri. Bu hususlar sayesinde alışverişinizi daha az riskli hale getirebilirsiniz.
59 views