Televizyonun zararlarına iki açıdan bakılabilir bunun birincisi sağlık açısından zararları ikincisi ise manevi duygular açısından zararları olarak adlandırılabilir. Televizyon günlük yaşantımızda neredeyse her evde bulunmaktadır. Bunun yanı sıra iş yerlerinde, restaruant ve diğer tüm mekanlara da bu illet girmiştir. Beşeriyetin %97’lik bir oranı bu televizyon bağımlılığına günün 2 3 saatini ayırmaktadır. Buda gelecek nesiller ve bizler için oldukça büyük bir tehlikedir.
Televizyonun Tehlikeleri
Televizyonun tehlikeleri oldukça büyüktür. İnsanların arasında ki bağı koparıyor, göz bozukluklarına neden oluyor, muazzam olan beynimizin çalışmasına engel oluyor. Kısacası televizyon bizleri uyutuyor ve uyanık kalmayı başaran %3’lük bir kısım diğer insanlara zulüm ediyor. Televizyon ve diğer yandaşları “telefon, internet” ile o kadar kör olmuşuz ki bu zulümü bile göremez hale gelmişiz. Televizyonun tehlikelerini iki açıdan değerlendirelim;
Televizyonun Sağlık Açısından Tehlikeleri
Televizyonun sağlık açısından tehlikelerinin en belirgin olanı gözlerimizdir. Televizyon izlerken odak noktamız olan ekrana saatlerce bakıyoruz ve buda gözlerimizin görmesine oldukça fazla zarar veriyor. İnsanlar bunun farkında olmasına rağmen halen televizyon ekranına bakmaya devam ediyor. Aynı zaman da aklımıza verdiği zararlar büyük ölçüde büyüktür çünkü insan yapısı çok üst seviye bir sistem ile çalışmaktadır ve siz televizyon ile bu sisteme “beyninize” olayın kurgusunu, görselini, sesini ve tüm ince ayrıntıları veriyorsunuz ve beyine yapacak bir iş kalmadığından dolayı düşünmüyor sadece televizyona odaklanıyor ve düşünme yeteneğimiz kayıp oluyor, zaten bundan daha büyük bir zarar olamaz…
Televizyonun Manevi Açıdan Tehlikeleri
Televizyonun manevi açıdan tehlikeleri ise en kolay görünen dostluğu ve iletişimi azaltmasıdır. Günümüzde insanlar artık bir araya gelip uzun uzun muhabbet etmek yerine televizyon açıyorlar ve saatlerce dizi veyahut filim izliyorlar bunun sonucunda insanlar içlerinde yalnız kalıyor, sorunlarını anlatacak kimseyi bulamıyorlar. Uzun lafın kısası televizyon insan da ki duyguları da yok etmektedir. Siz siz olun kitap okumayı temenni edin çünkü kitap okurken olay içerisin de ki karakterleri kafanızda canlandırırsınız, olayı tam bilmediğinizden dolayı düşünürsünüz, hayal gücünüz genişler ve tabi ki de insanlarla iletişim kurmanız daha kolay bir hal alır.
Televizyon hakkın da bu kadar konuşmuşken sizlerle televizyon ile ilgili kısa bir kişisel gelişim videosu paylaşmak isterim;
Söyleyişi yapanın topluma nasıl hitap ettiğine bakın, farkında mısınız bilmem ama adam kendini oldukça güzel ifade edebiliyor bunun en temel nedeni televizyon izlemek yerine kitap okumasından kaynaklanıyor. Çünkü kitaplar insanlar da ki düşünceleri, hayal gücünü ve tabi ki de kelime dağarcığını geliştirmektedir. Bu video televizyonu bırakıp kitap okumanıza vesile olursa oldukça memnun kalırım.
Sizde görüşlerinizi bizim ile aşağıda bulunan yorum platformunda paylaşabilirsiniz.
141 views