Çocuk gelişimi oldukça zorlu ve yorucu bir süreçtir. Çocuk gelişimin de en çok yorulan kişi ve sorumluluk alan kişi kuşkusuz ki annelerimizdir. Sorumsuz bir çocuk istemiyorsanız çocuklarınızın eğitimlerin de oldukça dikkatli olmalısınız. İlk öncelikle şunu unutmamalısınız ki çocukların karakterist özellikleri 3 yaşına kadar belirlenmektedir. 3 yaşından sonra çocuğunuzun karakteri oturmuştur. Anlayacağınız 3 yaşına kadar çocuğunuza iyi ahlakı, saygıyı, sevgiyi, hoş görüyü ve nasıl sorumlu bir birey olunacağını aşılamalısınız. Bu süreçten sonra vereceğiniz karakter özelliklerini algılaması daha zorlu bir aşama olacaktır. Benim aile bireylerine tavsiyem çocuğunuzun kelime dağarcığını olduğu kadar geniş tutmaya çalışın çünkü kendimizi iletişim kurarak ifade ederiz. İletişim için de en gerekli olan husus kelimelerdir.

çocukların karakterist özellikleri

Çocuklarda Kelime Dağarcığı Geliştirme

Çocukların kelime dağarcığını geliştirmek için onun ile ve çevresinde sürekli iletişim halin de olunması gerekir. Altın kurallardan birisi budur, belli bir yaştan sonrasın da ise kitap okumak oldukça önemlidir. Kitaplar zaten biz yetişkin insanların da kelime dağarcıklarını oldukça fazla geliştirmekte ve iletişim seviyesini oldukça arttırmaktadır. Siz de çocuğunuzun bilinçli bir birey olmasını istiyorsanız küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesini sağlayınız. Onun ile sürekli olarak iletişim kurmaya çalışınız.

Çocuklarda Kelime Dağarcığı Geliştirme

Çocuklar ile Nasıl İletişim Kurulur

Çocuklar ile iletişim kurmak oldukça zordur çünkü biz daha çok rasyonel düşünürken onlar bambaşka bir boyuttadır. Çocuklar herkesin bildiği üzere rasyonellikten çok hayal dünyaların da yaşarlar ve bu kadar hayal kurulması oldukça iyi bir süreçtir. Duyguları ve saf niyetleri sürekli içlerin de kalır. Çocuklar ile başarılı bir iletişim kurmak isterseniz ilk yapmanız gereken çocukların karakter özelliklerine bakmanız olacaktır. Çünkü her çocuk farklı özelliklere sahiptir bundan dolayı da farklı bir iletişim yolu isterler. Mesela lider ruhlu bir çocuğa karşıdan karşıya geçireceğiniz sırada “elimi tut seni karşıdan karşıya geçireyim.” derseniz büyük bir ihtimalle ret edilirsiniz çünkü o çocuk lider ruhludur. Bu lider ruhlu çocuk ile karşıdan karşıya geçerken “beni karşıya geçirir misin?” derseniz o zaman sizin elinizi tutacaktır.

Çocuklar ile Nasıl İletişim Kurulur

Çocuklara nasıl öz güven verileceği hakkın da ki kişisel gelişim videosunu sizlerle aşağıda paylaşıyorum.

Gördüğünüz gibi,çocuklar hata yapsa bile ailesi onlara kızmıyor çünkü kızmak ve bağırmakla hiç bir husus çözülmediği gibi ileride çocuk da psikolojik rahatsızlıklar da yaratabilir. En önemlisi çocuk sürekli olarak öz güven eksikliği hisseder.

Çocuk eğitimiÇocuklarla anlaşmaköz güvenÇocuk Gelişimi

65 views


Hamza Sedat Demir

http://bebelium.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WhatsApp chat